tawny roberts and miko lee.pornance.net
brunette whore in chains. fuck-videos.net black teens juggs jizzed.
stellar nymph gets teased and poked by her bf.zettaporn.com first fuck on cam.

Nederland staat in de top 10 van gekraakte Computers!

ransomware

Vandaag is er een onderzoek naar buiten gekomen van Symantec. Is jouw computer ineens langzamer en slecht beveiligd? Woon je dan ook nog in Utrecht dan is de kans groot dat je computer is gekraakt. Niet alleen je computer, maar telefoons, printers, beveiligenscamera’s of koelkasten. Alles wat in verbinding staat met het Internet kan gekraakt worden als het slecht beveiligd is. Symantec heeft gekeken naar waar het meeste bots in Nederland gehost worden. Amsterdam, Den-Haag en Utrecht springen er dan uit.

Top 3 van meeste bots in Nederland

Den Haag = 18000

Amsterdam = 55000

Utrecht = 800000

In Europa behoort Utrecht tot de top 5. Ze staan op plek 4 in de lijst van meeste Bots. Helaas geeft Symantec geen duidelijk verklaring waarom er zo ontzettend veel computers in Utrecht gekraakt zijn. Het kan komen omdat het een studentenstad is met ontzettend veel computers en elektronische apparaten. Dit is voorlopig gissen, want er is geen duidelijk verklaring gegeven door het bedrijf.

Hoe weet je dat je computer is geïnfecteerd?

Dit is lastig te zeggen, de computer kan gewoon normaal blijven draaien. Als de beveiliging gekraakt is dan kan de persoon die hem heeft gekraakt dit in eerste instantie gewoon zo laten. Pas als hij dingen met jouw gekraakte computer of elektronisch apparaat gaat ondernemen zal er een merkbaar effect zijn. Als hij gekraakt is dan kan de computer van buitenaf bestuurt worden. Het is ontzettend lastig te ontdekken of een elektronisch apparaat in beslag is genomen door een hacker of niet.

Hoe voorkom ik dat mijn computer gekraakt wordt?

Dit is een standaard riedeltje dat je vast vaker hebt gehoord:

  • Update je systeem regelmatig
  • Download geen verouderde apps
  • Verander het standaard wachtwoord van je systeem en applicaties
  • Gebruik een sterk wachtwoord met verschillende tekens
  • Maak gebruik van een recente virusscanner

Als je rekening houdt met de bovenstaande vijf punten zal je de kans dat je computer gekraakt wordt ontzettend verkleinen.

Hoe gevaarlijk zijn al die bots?

Het maakt voor al die bots niks uit waar ze zijn. Als je tegelijkertijd met al die 80000 bots die in Utrecht alleen al zitten een server bezoekt van een website. Kan je ervoor zorgen dat die website plat ligt. De website zal direct uit de lucht gehaald kunnen worden. Het beheersen en bemachtigen van zoveel bots kan ontzettend slecht voor je land zijn. Bekijk hieronder het filmpje van RTL Z waar er ook nog een specialist aan het wordt komt.

Heb je vragen over de veiligheid van jouw computer of tablet? Stel ze dan hieronder of neem contact met ons op.